Një program besnikërie për luleshitëse.

Në France, janë rreth 16,000 dyane lushesh sipas një studimi nga INSEE të vitin 2016, shumica e te cilëve janë të pavarur dhe të vetëpunësuar ( rreth 60% ). Për të përballuar konkurrencën e markave të mëdha, shitjen dhe shpërndarjen e luleve nëpërmjet internetit, është e rëndësishme që këto dyqane të zhvillojnë besnikërinë në të mirë të klientëve të tyre.  Pasja e një programi efektiv besnikërie, është thelbësore  (vini re artikullin Ndërtoni një program besnikërie efektiv.)

Dyqanet e luleve janë pjesë e dyqaneve që shpesh kanë programe besnikërie me kartë të printuar. Sot programet e besnikërisë kanë evoluar dhe kanë hyjrë në epokën dixhitale, për të mbajtur klientët në mënyrë efektive është e domosdoshme të kemi një program besnikërie të dematerializuar dhe në ketë mënyrë një kartë besnikërie dixhitale (shihni artikullin Përse të përdorim një kartë besnikërie dixhitale? ).

Një program besnikërie për një dyqan lulesh mund të bazohet në disa objektiva:

 • rritni bazën e klientëve tuaj me përfitimet tërheqëse të programit të besnikërisë

 • për të pasur klientë që qëndrojne në long-term me një program të besnikërisë që i shpërblen në mënyrën më të mirë klientët e tij

 • të keni një sasi më të lartë blerjeje nëpërmjet shitjeve alternative të tilla si sende dekorative (vazo, qirinj…), kartat e personalizuara për raste të vecanta dhe kuti dhuratë për të shoqëruar lulet.

 • Inkurajoni klientët që te vizitojnë dyqante e luleve më shpesh duke i dërguar njoftime rikujtuese ose oferta promocionale përmes aplikacionit të programit besnikërinë

 • ofroni një shërbim të privilegjuar  për klientët më besnikë të dyqanit të luleve me promovime dhe shërbime të ofruara në aplikacion. 

 • riaktivizoni klientët joaktive duke u ofruar produkte të reja dhe oferta të vogla promocionale.

 • propozoni paketa ose promocione për ngjarje të tilla si pritjet, dasma, festa formale dhe joformale, dreka, darka, seminare, takime, ekspozita, konferenca, festa koktej …

 • ofrojni një promocion për ditët me më pak përfitim(psh: -30% të Martave)  nëpërmjet aplikimit të programit të besnikërisë

Këto janë thjesht shembuj, opsionet janë të pakufizuara dhe mund të përshtaten sipas nevojave tuaja.

Rastet për të ardhur në një dyqan lulesh janë të shumta gjatë vitit dhe nëpërmjet zbatimit të programit të besnikërisë, luleshitësi do të jetë në gjendje t’i kujtojë klientët e tij për ngjarjet e ndryshme që paraqesin një mundësi për të ofruar lule. Ose thjesht për kënaqësinë e ofruar.

 • Shën Valentini

 • Dita e Nënës

 • Great Mother’s Day

 • Ceremonitë martesore

 • Pritje/Reception

 • Dhuratë

 • Lindje

 • 1 Maj

2018-09-06T14:09:34+00:0006/09/2018|General|